5 vylepšení štandardného kovania, nad ktorými by ste mali uvažovať

Kovanie je dôležitou súčasťou každých dverí. Okrem základnej funkcie otvárania a zatvárania však existujú možnosti, ako šikovne zlepšiť funkčnosť každého kovania. Týchto päť vychytávok jednoznačne uľahčí a skvalitní váš život.

kovanie dvere 1

V ponuke Incon je možné rozšíriť štandardné kovania o širokú paletu doplnkových riešení, ako napríklad vyšší počet bezpečnostných uzatváracích hákov, kovanie s valčekovou strelkou, elektrický dverový zámok, motorické uzatváranie elektromagnetickým zámkom a elektronické prístupové systémy. Čo ich inštalácia znamená v praxi?

Bezpečnostné uzatváracie háky

Stabilné bezpečnostné uzatváracie háky sa pri uzamknutí dverí vrývajú hlboko do rámového protikusu a zabezpečujú tak domácnosť proti násilnému vniknutiu. Vďaka rozšírenej ponuke môžete počet hákov zvýšiť a cítiť sa tak doma komfortne a bezpečne za každých okolností.

Kovanie s valčekovou strelkou

Pre ešte vyššie zabezpečenie vstupných domových dverí odporúčame rozšíriť kovanie aj o valčekovú strelku. V praxi to znamená, že po pritiahnutí dverí naištalované strelkové závory vyskočia o niekoľko milimetrov hore, automaticky sa uzatvoria a sú tak zabezpečené proti spätnému odtlačeniu.

Elektrický dverový zámok

Tento malý pomocník sa inštaluje do dverovej zárubne a funguje na princípe privedenia elektrického napätia do zámku. Akonáhle sa k nemu privedie, mechanická západka sa uvoľní a zámok sa odblokuje. Po odvedení sa mechanická západka uvoľní a dvere sa opäť zatvoria. Jednoduché a geniálne.

Motorické uzatváranie elektromagnetickým zámkom

Ako už samotný názov napovedá, toto vylepšenie kovania dverí funguje na princípe fyzikálneho javu nazývaného elektromagnetizmus. Tento typ zámku bol skonštruovaný tak, že elektromagnet vnútri magnetizuje nárazovú platničku. Počas prúdenia elektrického napätia sa elektromagnet silno zmagnetizuje a dvere sa tak uzamknú. Výhodou je nízka spotreba energie a vysoký štandard zabezpečenia domácnosti.

Elektronické prístupové systémy

Elektronické zámky sú modernou demonštráciou automatizácie vstupu v prípade viacerých užívateľov objektu. Elektronický zámok zaistí blokovanie strelky pri bežnom zámku, nezaistí však plnohodnotné zamknutie dverí. Výhodou je, že je možné ho nainštalovať do bežných zárubní.

Potrebujete poradiť?

Možností, akými vylepšiť dvere, existuje mnoho. Pokiaľ si nie ste istí, aký typ vylepšenia by sa zišiel vašim dverám, kontaktujte nás e-mailom alebo telefonicky. Prípadne môžete navštíviť naše špecializované predajne, kde vám vyškolení zamestnanci ochotne poradia.

© 1992-2022 INCON spol. s r.o. Všetky práva vyhradené. Designed By Visibility

Search

Preisangebot anfordern
2000 Zeichen verbleibend
Dateien hinzufügen