5 tipov, ako umyť okná jednoducho a bez šmúh

V tomto článku vám poradíme, ako efektívne umyť okná osvedčenými postupmi, ktoré používali ešte naše staré mamy.

 

    1. Umývanie novinami naozaj funguje

Výhodou novín či papierových utierok je, že za sebou nenechávajú chlpy ani nitky. Vďaka tomu, že výborne sajú vodu, je leštenie s novinami mimoriadne pohodlné a účinné. Pri umývaní okien si však dajte pozor na ich rámy, pretože farba z novín vám ich môže zašpiniť.

 

    2. Skúste použiť ocot

Jednoduchá kombinácia vody a octu robí pri umývaní okien naozaj zázraky. Tento účinný trik poznali už naše prababičky. Do 5 litrov vody nalejte 2 decilitre octu. Ten okná účinne odmastí a vráti im lesk.

 

 

    3. Nebojte sa čpavku, je mimoriadne účinný

Ak práve doma nemáte ocot, skúste použiť čpavok. Odporúča sa zmiešať jeden diel čpavku s troma dielmi vody. Zarobená tekutina síce nevonia najlepšie, ale svoju úlohu si splní. Čpavok veľmi dobre funguje aj na umývanie rámov či odstránenie žlte z cigaretového dymu.

 

 

    4. Gumená stierka na nezaplatenie

Pri kúpe gumenej stierky sa neoplatí za každú cenu šetriť. Ak si kúpite kvalitnú stierku, ktorá je rovná a pružná, bude pre vás umývanie okien o mnoho jednoduchšie. Správne používanie stierky na okná nie je žiadna veda. Tento postup umývania okna je však efektívny a pomerne jednoduchý.

 

 

    5. Ako správne umyť okná?

Dobrou radou je neumývať okná, ak na ne páli slnko, alebo je vonku príliš teplo. V takýchto podmienkach schne voda na oknách rýchlejšie, a preto je náročné docieliť čisté okná bez šmúh.

 

Do vedra si naberte horúcu vodu, ktorú zmiešajte s octom, čpavkom alebo prípravkom na čistenie okien podľa vášho výberu. Na okno naneste roztok novinami, papierovou utierkou alebo handrou. Tento krok slúži na zmytie všetkých nečistôt z vášho okna.

 

 

Po umytí prejdite vlhký povrch okna stierkou. Je dôležité, aby vám povrch okna úplne nevyschol, pretože potom je leštenie alebo stieranie neefektívne a takmer nemožné. 

© 1992-2022 INCON spol. s r.o. Všetky práva vyhradené. Designed By Visibility

Search

Preisangebot anfordern
2000 Zeichen verbleibend
Dateien hinzufügen