Kedy vymeniť tesnenie plastových okien?

Mnoho ľudí často zabúda na to, že tesnenie okien nemá doživotnú trvanlivosť. Tesnenia vyrobené z polymérového materiálu vydržia dlho, no ak cítite že od vašich okien „ťahá“, treba začať hľadať príčinu.

 tesnenie okien

Dôvodov nedostatočného tesnenia okien môže byť hneď niekoľko. Chyba môže byť v už spomínanom tesnení alebo v nastavení okna, ktorého krídlo nepresne dolieha k rámu. Najčastejšie sa nepresné doliehanie prejavuje pri starších drevených oknách. Drevo je materiál, ktorý neustále „pracuje“, a tak sa môžu drevené rámy časom zdeformovať. Dôvodom nedostatočného tesnenia plastových okien je väčšinou opotrebované tesnenie, nesprávne nastavené kovanie alebo plastový profil, z ktorého je vyrobené krídlo a rám.

 

Čo spôsobuje nedokonalé tesnenie plastových okien?

Únik tepla, prenikanie vody a vlhka. To sú najnepríjemnejšie dôsledky nekvalitného tesnenia okien. Ročne vám kvôli tomuto problému môžu narásť náklady na vykurovanie až o 10 %. Ďalšou nepríjemnosťou je kondenzácia vodnej pary na oknách, ktorá spôsobuje stekanie kvapiek vody po ráme okien a stenách vášho domu. Výsledkom môže byť vysoká vlhkosť, tvorba plesní, či dokonca statické narušenie celej stavby.

Chybné tesnenie na oknách tiež dostatočne nezabraňuje prenikaniu hlučnosti do interiéru, čo znižuje celkový komfort bývania.

 

Výmena tesnení možno nebude stačiť

Únik tepla a prepúšťanie vody a vlhkosti nemusí byť iba problémom tesnenia. Teplo môže tiež unikať cez sklo okna alebo cez nekvalitný alebo starý rám. V tomto prípade by ste mali začať premýšľať nad kúpou nových okien. Táto investícia sa vám za pár rokov vráti na účtoch za kúrenie a v podobe pohodlnejšieho bývania.

 

Vyberajte spoľahlivé okná značky Incon

Naše okná disponujú mimoriadne odolným a vylepšeným systémom tesnení, ktoré vám vydržia veľa rokov. Tieto dômyselné tesnenia spoľahlivo ochraňujú okno pred poveternostnými podmienkami a inými vplyvmi počasia. Okná Incon majú tiež výborné izolačné a zvukovo izolačné vlastnosti.

 

© 1992-2022 INCON spol. s r.o. Všetky práva vyhradené. Designed By Visibility

Search

Preisangebot anfordern
2000 Zeichen verbleibend
Dateien hinzufügen